Upptäck ångans värld
Därför ska du laga mat i ångugn
I en ugn med ångfunktion kan du laga nyttiga måltider utan att göra avkall på smaken.
Med våra ångugnar får du alla klassiska inställningar, men har även möjlighet att tillsätta ånga. Det är inte ett dugg krångligt – du fyller bara behållaren med vatten, ställer in maten och väljer hur mycket ånga som ska användas.
Fördelarna med en ångugn
-
Smak- och näringsämnen bevaras
Testa att laga mat med ånga. Det handlar inte bara om att få till en knaprig stekyta. Tack vare värmen och ångan håller sig maten saftig. Samtidigt bevarar du smak och konsistens i kött, fisk och lasagne – för att bara nämna några av våra favoriter.
-
Energisnål matlagning
När vatten kondenserar i ugnen och bildar ånga tränger värmen in djupare och snabbare i maten. Värme har lättare att färdas genom vatten än genom varm luft. Det betyder mindre miljöpåverkan och lägre energikostnader för dig.
-
Oväntat enkelt att använda ångfunktionen
Med funktionen Steamify är det lika lätt att laga festliga måltider som med en konventionell konvektionsugn. Dra fingret över pekskärmen för att välja tillagningsmetod – så sköter ugnen resten. Det enda den inte gör är att lägga upp maten på faten.
Rengöring och skötsel av din ångugn
Om du gör rent ångugnen regelbundet och visar den lite omsorg kommer den att vara till nytta och glädje i många år.