Ångade dumplings i airfryer
Tillagningstid: 10 minuter
Portioner: 1-2
Att ångkoka dumplings hemma är inte alls svårt med en airfryer med ångfunktion – Här är ett enkelt recept på hemgjorda ångade dumplings fyllda med fläskfärs, scampi, salladskål smaksatt med härliga smaker från Asien. Dessa små degknyten är enkla att tillaga i vår airfryer med ångfunktion. Du kan enkelt ånga dumplingsen direkt i airfryern eller få frasigt stekta dumplings på nolltid.
Ingredienser
Till fyllning
- 150 g Fläskfärs
- 60-70 g Scampi
- 2 tsk Ingefära
- 2 tsk Citrongräs
- Salladskål/Kinakål Salladslök
- 1 msk Ostronsås
- 1 msk Japansksoja
- 0,5 msk Sesamolja
- Salt
- Svartpeppar
- Tinade Dumplingdeg/Gyoza-plattor (Finns i asiatiska matbutiker eller välsorterade matbuker)
- Pak choi
Till dippsås
- 4 msk japansksoja
- 4 msk risvinäger
- 4 msk strösocker
- 0,5 msk Sesamolja
- 1-2 tsk Chiliolja (eller efter egen preferens)
- 0,5 msk Sesamfrön
- 1 riven vitlöksklyfta
Gör så här:
- Hacka scampi i små bitar och blanda med fläskfärsen i en bunke.
- Finhacka salladskål/kinakål, salladskål, citrongräs och ingefära. Blanda samman alla ingredienserna till fyllningen. Tillsätt salt, peppar, ostronsås, soja och sesamolja. Blanda väl. Dela där efter pak choi.
- Fyll dumplingsdegen/gyozaplattorna med ca halv matsked fyllning. Blöt kanterna med ett vått finger och vik ihop dina dumplings
- Välj Airfryer + Steam-programmet
- Ställ in 180 °C i 10 minuter
- Efter 6 minuter, lägg ner pak choi i korgen och ånga tillsammans med dumplingsen
- Blanda alla ingredienser till dumplingsåsen
- Toppa med salladslök och dippsås
Upptäck mer från Electrolux
-
-
-
Airfryer-recept
Hitta inspiration och ta hjälp av våra utsökta airfryer-recept för att skapa en oförglömlig måltid.