Ångade dumplings i airfryer

Tillagningstid: 10 minuter
Portioner: 1-2

Att ångkoka dumplings hemma är inte alls svårt med en airfryer med ångfunktion – Här är ett enkelt recept på hemgjorda ångade dumplings fyllda med fläskfärs, scampi, salladskål smaksatt med härliga smaker från Asien. Dessa små degknyten är enkla att tillaga i vår airfryer med ångfunktion. Du kan enkelt ånga dumplingsen direkt i airfryern eller få frasigt stekta dumplings på nolltid.

 

Ingredienser

Till fyllning

  • 150 g Fläskfärs
  • 60-70 g Scampi
  • 2 tsk Ingefära
  • 2 tsk Citrongräs
  • Salladskål/Kinakål Salladslök
  • 1 msk Ostronsås
  • 1 msk Japansksoja
  • 0,5 msk Sesamolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Tinade Dumplingdeg/Gyoza-plattor (Finns i asiatiska matbutiker eller välsorterade matbuker)
  • Pak choi

Till dippsås

  • 4 msk japansksoja
  • 4 msk risvinäger
  • 4 msk strösocker
  • 0,5 msk Sesamolja
  • 1-2 tsk Chiliolja (eller efter egen preferens)
  • 0,5 msk Sesamfrön
  • 1 riven vitlöksklyfta

Gör så här:

  1. Hacka scampi i små bitar och blanda med fläskfärsen i en bunke.

  2. Finhacka salladskål/kinakål, salladskål, citrongräs och ingefära. Blanda samman alla ingredienserna till fyllningen. Tillsätt salt, peppar, ostronsås, soja och sesamolja. Blanda väl. Dela där efter pak choi.

  3. Fyll dumplingsdegen/gyozaplattorna med ca halv matsked fyllning. Blöt kanterna med ett vått finger och vik ihop dina dumplings

  4. Välj Airfryer + Steam-programmet

  5. Ställ in 180 °C i 10 minuter

  6. Efter 6 minuter, lägg ner pak choi i korgen och ånga tillsammans med dumplingsen

  7. Blanda alla ingredienser till dumplingsåsen

  8. Toppa med salladslök och dippsås

Upptäck mer från Electrolux