Ångkokt lax i airfryer - saftig och enkel

Tillagningstid: 10 minuter
Portioner: 2

Så här lagar du ångkokt lax med en airfryer med ångfunktion. Genom att tillsätta ånga tillagas laxen försiktigt och du får en perfekt tillagad lax på nolltid och du slipper torr fisk. Dessutom bevaras alla näringsämnen, färg och du får en fin textur på laxen.

Detta recept är enkelt, gott och snabbt! Servera med grönkål med pressad citronsaft och olivolja  Perfekt till vardagsmat - Se hela receptet här.

Ingredienser

  • 400 g Laxfiléer (färsk eller tinad)
  • Citron
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Dill
  • Olivolja
  • Grönkål

Gör så här:

  1. Lägg den tinade eller de färska laxbitarna i korgen

  2. Salta och peppra laxen och lägg citronskivor på

  3. Fyll vattentanken

  4. Välj Airfryer + Steam-programmet

  5. Ställ in på 140 grader i 10 minuter

  6. Airfryern tillsätter ånga och tillagar laxen försiktigt

  7. Toppa med dill

Upptäck mer från Electrolux