Ångkokt lax i airfryer - saftig och enkel
Tillagningstid: 10 minuter
Portioner: 2
Så här lagar du ångkokt lax med en airfryer med ångfunktion. Genom att tillsätta ånga tillagas laxen försiktigt och du får en perfekt tillagad lax på nolltid och du slipper torr fisk. Dessutom bevaras alla näringsämnen, färg och du får en fin textur på laxen.
Detta recept är enkelt, gott och snabbt! Servera med grönkål med pressad citronsaft och olivolja Perfekt till vardagsmat - Se hela receptet här.
Ingredienser
- 400 g Laxfiléer (färsk eller tinad)
- Citron
- Salt
- Svartpeppar
- Dill
- Olivolja
- Grönkål
Gör så här:
- Lägg den tinade eller de färska laxbitarna i korgen
- Salta och peppra laxen och lägg citronskivor på
- Fyll vattentanken
- Välj Airfryer + Steam-programmet
- Ställ in på 140 grader i 10 minuter
- Airfryern tillsätter ånga och tillagar laxen försiktigt
- Toppa med dill
Upptäck mer från Electrolux
-
-
-
Airfryer-recept
Hitta inspiration och ta hjälp av våra utsökta airfryer-recept för att skapa en oförglömlig måltid.