Grilla hel kyckling i airfryer - fylld med timjan, citron och vitlök

Så här lagar du en hel kyckling smaksatt med en citron och timjan i en airfryer. Genom att använda en airfryer kan du njuta av en smakrik helgrillad kyckling med saftig insida och krispigt skinn - helt utan krångel. Att laga en hel kyckling i en airfryer är ett bra alternativ om du har ont om tid. Det går snabbare, enklare och saftigare! Ugnen behöver inte förvärmas och kycklingen blir perfekt tillagad på nolltid.

Serveras med en god sallad, klyftpotatis och dippsås.

En hel kyckling tillagad i airfryer ligger upplagd på en tallrik tillsammans med citron och grönsaker.

Ingredienser (Portioner: 4 st)

  • 1 hel kyckling, 1,2 kg
  • 1 citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk salt
  • 1 msk svartpeppar
  • Färsk timjan
  • Olivolja (valfritt)

Gör så här:

  1. Börja med att skölja av kycklingen i kallt vatten och torka den torr med hushållspapper.

  2. Dela citronen i hälften och fyll kycklingen med citronen, timjan och vitlök. Pressa citronsaften av den andra citronhalvan över kycklingen.

  3. Gnugga kycklingen med salt och peppar. Pensla på ett lager olivolja för extra färg och smak (valfritt).

  4. Lägg kycklingen i korgen och stek med programmet Whole Chicken: Tillaga på 180° i ca 40 min.

  5. Öka sedan temperaturen 200° i ca 5 min för att få en gyllenbrun och krispig yta.

  6. Innertemperaturen ska vara 82° vid lårbenet, då kycklingen är klar. Låt kycklingen vila i 10 minuter efter tillagningen.

Upptäck mer från Electrolux