Laga perfekt stekt kött i airfryer - entrecôte eller ryggbiff
Visste du att du kan steka kött i en airfryer? Genom att tillaga kött som entrecôte eller ryggbiff i en airfryer kan du få ett saftigt kött med vacker gyllenbrun yta - dessutom går det snabbt! Se receptet nedan. Passar pefekt med en god sallad, potatisgratäng och sås.
Ingredienser (Portioner: 2 st)
- 225 g entrecote / ryggbiff
- 1 nypa salt
- 1 nypa svartpeppar
- 1 tsk färsk hackad rosmarin
- Olivolja (valfritt)
Gör så här:
- Ta ut köttet ur kylskåpet innan tillagning – minst en timme innan.
- Förvärm din airfryer på 200 grader i 5 minuter.
- Torka köttet med hushållspapper.
- Krydda köttet på båda sidor med salt, peppar och rosmarin. Pensla på ett lager olivolja för smak och färg (valfritt).
- Lägg köttet i din airryern och stek på köttprogrammet: Tillaga på 200° i ca 6 min. Kör programmet till önskad innertemperatur - använd stektermometer.
Blodigt/rare: 52-54 grader
Medium-rare: 56-60 grader
Medium well done: 60-65 grader
Välstekt/well done: 68-70 grader - Ta ut köttet och låt det vila i 5-10 minuter efter att programmet är klart.
Se andra recept till din Airfryer
Hel kyckling i airfryer fylld med timjan, citron och vitlök
Saftig lax med pepparkorn och apelsin
Upptäck mer från Electrolux
-
-
-
Airfryer-recept
Hitta inspiration och ta hjälp av våra utsökta airfryer-recept för att skapa en oförglömlig måltid.