Laga perfekt stekt kött i airfryer - entrecôte eller ryggbiff

Visste du att du kan steka kött i en airfryer? Genom att tillaga kött som entrecôte eller ryggbiff i en airfryer kan du få ett saftigt kött med vacker gyllenbrun yta - dessutom går det snabbt! Se receptet nedan. Passar pefekt med en god sallad, potatisgratäng och sås.

Saftigt kött är snyggt uppskuret på en tallrik, tillsammans med krispiga grönsaker.

Ingredienser (Portioner: 2 st)

  • 225 g entrecote / ryggbiff
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa svartpeppar
  • 1 tsk färsk hackad rosmarin
  • Olivolja (valfritt)

Gör så här:

  1. Ta ut köttet ur kylskåpet innan tillagning – minst en timme innan.

  2. Förvärm din airfryer på 200 grader i 5 minuter.

  3. Torka köttet med hushållspapper.

  4. Krydda köttet på båda sidor med salt, peppar och rosmarin. Pensla på ett lager olivolja för smak och färg (valfritt).

  5. Lägg köttet i din airryern och stek på köttprogrammet: Tillaga på 200° i ca 6 min. Kör programmet till önskad innertemperatur - använd stektermometer.

    Blodigt/rare: 52-54 grader
    Medium-rare: 56-60 grader
    Medium well done: 60-65 grader
    Välstekt/well done: 68-70 grader

  6. Ta ut köttet och låt det vila i 5-10 minuter efter att programmet är klart.

Se andra recept till din Airfryer

Krispiga kycklingklubbor

Hel kyckling i airfryer fylld med timjan, citron och vitlök

Saftig lax med pepparkorn och apelsin

Krispiga sötpotatis pommes frites

Rostade grönsaker i airfryer

Baka saftiga blåbärsmuffins

Upptäck mer från Electrolux