Ångad lax med citron, sparris och potatis i ångugn

Tillagningstid: 30 minuter
Portioner: 4

Så här lagar du perfekt ångad lax med citron, sparris och potatis med hjälp av en ångugn. Genom att ånga ingredienserna i en ångugn bevaras smak och textur. Ångan tillagar laxen försiktigt och du får en saftig och perfekt tillagad lax. Potatisen får fin struktur och gör att t.o.m. skalet, smakar gott. 

Detta recept är enkelt, gott och snabbt och passar perfekt till familjemiddagarna. Dessutom slipper du en massa disk - lägg alla ingredienser i en ugnsform eller plåt och ångugnen sköter resten. Se hela receptet här. 

Ingredienser (Portioner: 4)

  • Potatis
  • Sparris
  • Citron
  • 500 g Laxsida
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Persilja
  • Olivolja

Gör så här:

  1. Sätt och förvärm ångugnen - Välj Full Ånga på 100 grader

  2. Tvätta och dela potatisen i klyftor. Blanda runt i olivolja och krydda med salt och peppar.

  3. När ångugnen har kommit upp i rätt temperatur - Lägg potatisen i en ugnsform eller plåt och placera i mitten av ångugnen. Ånga potatisen i 25 minuter.

  4. Förbered sparrisen under tiden potatisen tillagas. Ta bort den nedre delen av varje sparris genom att böja ner ändan tills den går av. Finhacka persilja.

  5. Ta ut potatisen ur ångugnen efter 25 minuter och gör plats för laxen och sparrisen. Lägg laxen och sparrisen tillsammans med potatisen.

  6. Ringla över olivolja, pressad citronsaft och den finhackade persilja. Salta och peppra laxen och sparrisen.

  7. Ånga i 5-6 minuter till

 

Se andra recept till din ångugn

Kyckling i ugn med kittlande sichuanpeppar

Perfekt ångad röding i ångugn

Baka saftigare bröd med knaprig skorpa med ånga

Nyttig grönkålssallad med avokado

Ångad sparris och broccolini

Potatis och purjolökssoppa

Koka ägg – så blir de perfekta

Somrig potatissallad med färskpotatis

Koka potatis i ångugn

Confiterad potatis med sous vide

Upptäck mer från Electrolux