Perfekt ångad röding i ångugn
Tillagningstid: 3 minuter
Portioner: 4
Utforska vårt läckra recept på ångad röding tillagad i en ångugn. Genom att laga fisk i en ångugn tillagas fisken på ett skonsamt sätt och hindrar fisken från att bli torr och tråkig på insidan. Tack vare ångan får rödingen ett jämnare och saftigare resultat med fantastisk smak. Perfekt för både vardagsmiddagar och speciella tillfällen!
Tips! Servera med den klassiska smörsåsen beurre blanc eller en god örtolja.
Ingredienser (Portioner: 4 st)
- 4 st. Rödingfiléer med skinn
- 25 g Dill
- 2 dl Matolja
- 75 g Bladspenat
- Salt
- Peppar
Gör så här:
- Värm olja i kastrull till 80 grader
- Lägg i örterna i mixer, mixa och slå på oljan
- Mixa i 3–5 min eller tills oljan blir mörkgrön
- Sila och kyl för att svalna
- Lägg rödingfiléerna på oljad plåt med skinnsidan uppåt
- Ånga fisken i Full Ånga på 100 grader i ca 3 min eller tills att skinnet enkelt går att dra bort
- Lägg upp laxen på tallrik och ringla oljan runt
Se andra recept till din ångugn
Kyckling i ugn med kittlande sichuanpeppar
Ångad lax med citron, sparris och potatis
Somrig potatissallad med färskpotatis
Baka saftigare bröd med knaprig skorpa med ånga
Nyttig grönkålssallad med avokado
Koka ägg – så blir de perfekta
Upptäck mer från Electrolux
-
Recept för ångugn
Här hittar du hälsosamma, smakrika och inspirerande recept för din ångugn.
-
Ugn med ångfunktion
Electrolux ugnar med ångfunktion öppnar upp för nya möjligheter i köket.
-