Perfekt sparris och broccolini med ånga
Tillagningstid: 3-5 minuter
Portioner: 4
Få perfekt tillagad broccoli och sparris i en ugn med ånga. Istället för att grönsakernas goda smak och näringsämnen läcker ut i vattnet, som den lätt gör vid kokning, bevaras både smak, näringsämnen och konsistens tack vare ångan.
Genom att använda ånga kan du få perfekt tillagad sparris och broccolinis. Serveras som de är med lite olivolja, salt och peppar eller med en god hollanaise. Perfekt för både vardagsmiddagar och festliga tillfällen. Se receptet här:
Ingredienser (Portioner: 4 st)
- 12 st. Grön sparris
- 4 st. Broccolini (eller uppdelad broccoli)
- Olivolja
- Salt, Svartpeppar
Gör så här:
- Dela ner broccolini i kvartar och lägg i isat vatten tills de krullar sig
- Skär bort stammen på sparrisen och lägg sedan på perforerad plåt tillsammans med broccolinin
- Ånga grönsakerna i Full Ånga på 95 grader i ca 3–5 min eller tills att de har en liten kärna kvar
- Innan servering, ringla över fin olivolja, salt & peppar
Se andra recept till din ångugn
Kyckling i ugn med kittlande sichuanpeppar
Baka saftigare bröd med knaprig skorpa med ånga
Krämig potatisgratäng med gyllenbrun yta
Koka ägg – så blir de perfekta
Somrig potatissallad med färskpotatis
Upptäck mer från Electrolux
-
Recept för ångugn
Här hittar du hälsosamma, smakrika och inspirerande recept för din ångugn.
-
Ugn med ångfunktion
Electrolux ugnar med ångfunktion öppnar upp för nya möjligheter i köket.
-