Confiterad potatis med sous vide
Tillagningstid: 60-120 minuter
Portioner: 4
Så här lagar du confiterad potatis med sous vide-metoden i en ångugn. Confiterad potatis är ett trevligt tillbehör där potatis, sås och kryddning tillagas tillsammans. Att confitera potatis innebär att man tillagar den i fett, ofta med kryddor och det ger potatisen ännu mer smak.
Att använda vacuumpåse är smart men som alternativ går det också att lägga potatisen i en form med höga kanter. Tillagas med fördel i vacuumpåse, en förslutningsbar påse, som tål värme och kan återanvändas enligt den så kallade sous vide-metoden.
Se hela receptet nedan.
Ingredienser (Portioner: 4 st)
- 400 g Potatis, tvättad & skrubbad
- 200 g Olivolja
- 2 st. Vitlöksklyftor
- 1 st. Knippe timjan
- Salt, Havssalt
Gör så här:
- Lägg potatisen i en vacuumpåse tillsammans med vitlök, salt och timjan
- Slå på olivoljan och försegla i vacuummaskinen
- Välj Sous Vide-progammet. 84 grader i 1-2 timmar
- Öppna påsen och lägg upp på fat, toppa med havssalt
Se andra recept till din ångugn
Kyckling i ugn med kittlande sichuanpeppar
Somrig potatissallad med färskpotatis
Baka saftigare bröd med knaprig skorpa med ånga
Nyttig grönkålssallad med avokado
Koka ägg – så blir de perfekta
Upptäck mer från Electrolux
-
Recept för ångugn
Här hittar du hälsosamma, smakrika och inspirerande recept för din ångugn.
-
Ugn med ångfunktion
Electrolux ugnar med ångfunktion öppnar upp för nya möjligheter i köket.
-