God och nyttig grönkålssallad med avokado

God och nyttig grönkålssallad med avokado

Så här gör du en en god och nyttig grönkålssallad med avokado. Grönkål är perfekt som salladsbas och ger både krispighet och god smak. Att den även är fullproppad med nyttigheter gör den än mer till ett strålande val. Tillagar du dessutom grönkålen i en ångugn bibehålls såväl vitaminer och mineraler som färg och spänst. Blanda med avokado, tomat, hampafrön och en god vinägrett och du får en härlig grönkålssallad – ett recept på en riktigt fräsch lunch!

Ingredienser

  • 2 grönkålshuvuden, grovt hackade i stora bitar, ej stammarna
  • 1 avokado, skalad och hackad
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk citronsaft
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk soja
  • ¼ tsk salt
  • 2,5 dl tomat, hackad
  • 0,5 dl hampafrön
  • Nymalen svartpeppar

Gör såhär:

  1. Sätt på ångugnen och välj Full Ånga, 100 grader

  2. Ånga grönkålen i några minuter eller tills den blir mjuk

  3. Gör dressingen genom att blanda olivolja, citronsaft, rödvinsvinäger, soja och salt i en liten skål och rör om

  4. Skölj den ångade kålen i kallt vatten. Pressa ur så mycket vatten som möjligt och lägg i en stor skål. Häll i dressingen och blanda

  5. Lägg i de hackade tomaterna, avokadon och hampafrön och rör om väl. Toppa med nymalen svartpeppar

  6. Avnjut din grönkålssallad som den är eller som tillbehör

Se andra recept till din ångugn

Kyckling i ugn med kittlande sichuanpeppar

Perfekt ångad röding i ångugn

Baka saftigare bröd med knaprig skorpa med ånga

Krämig potatisgratäng med gyllenbrun yta

Ångad sparris och broccolini

Potatis och purjolökssoppa

Koka ägg – så blir de perfekta

Somrig potatissallad med färskpotatis

Koka potatis i ångugn

Confiterad potatis med sous vide

Upptäck mer från Electrolux