God och nyttig grönkålssallad med avokado
Så här gör du en en god och nyttig grönkålssallad med avokado. Grönkål är perfekt som salladsbas och ger både krispighet och god smak. Att den även är fullproppad med nyttigheter gör den än mer till ett strålande val. Tillagar du dessutom grönkålen i en ångugn bibehålls såväl vitaminer och mineraler som färg och spänst. Blanda med avokado, tomat, hampafrön och en god vinägrett och du får en härlig grönkålssallad – ett recept på en riktigt fräsch lunch!
Ingredienser
- 2 grönkålshuvuden, grovt hackade i stora bitar, ej stammarna
- 1 avokado, skalad och hackad
- 2 msk olivolja
- 2 msk citronsaft
- 1 msk rödvinsvinäger
- 1 tsk soja
- ¼ tsk salt
- 2,5 dl tomat, hackad
- 0,5 dl hampafrön
- Nymalen svartpeppar
Gör såhär:
- Sätt på ångugnen och välj Full Ånga, 100 grader
- Ånga grönkålen i några minuter eller tills den blir mjuk
- Gör dressingen genom att blanda olivolja, citronsaft, rödvinsvinäger, soja och salt i en liten skål och rör om
- Skölj den ångade kålen i kallt vatten. Pressa ur så mycket vatten som möjligt och lägg i en stor skål. Häll i dressingen och blanda
- Lägg i de hackade tomaterna, avokadon och hampafrön och rör om väl. Toppa med nymalen svartpeppar
- Avnjut din grönkålssallad som den är eller som tillbehör
Se andra recept till din ångugn
Kyckling i ugn med kittlande sichuanpeppar
Perfekt ångad röding i ångugn
Baka saftigare bröd med knaprig skorpa med ånga
Krämig potatisgratäng med gyllenbrun yta
Ångad sparris och broccolini
Potatis och purjolökssoppa
Koka ägg – så blir de perfekta
Somrig potatissallad med färskpotatis
Koka potatis i ångugn
Upptäck mer från Electrolux
-
Recept för ångugn
Här hittar du hälsosamma, smakrika och inspirerande recept för din ångugn.
-
Ugn med ångfunktion
Electrolux ugnar med ångfunktion öppnar upp för nya möjligheter i köket.
-