Koka ägg i ångugn – så blir de perfekta varje gång

Tre sorters ägg

Visste du att du kan koka ägg i en ångugn? Med ångtillagning kan du koka ägg till en jämn temperatur rakt igenom, vilket leder till härlig krämighet och perfekta ägg. Ångan gör att ägget uppnår den absolut bästa konsistensen, och det är bara den som räknas efter det att ägget väl är inhandlat.

Så här kokar du perfekta ägg med ånga

Löskokta ägg

  • Sätt ugnen och välj Full Ånga på 90 grader
  • Tillaga äggen i ångugnen i 4 min, därefter är de redo att serveras

Krämiga ägg

  • Sätt ugnen och välj Full Ånga på 65 grader
  • Tillaga äggen i ångugnen i 45 min, därefter är de redo att serveras

Hårdkokta ägg

  • Sätt ugnen och välj Full Ånga på 90 grader
  • Tillaga äggen i ångugnen i 9 min, därefter är de redo att serveras

Upptäck mer från Electrolux