Koka ägg i ångugn – så blir de perfekta varje gång
Visste du att du kan koka ägg i en ångugn? Med ångtillagning kan du koka ägg till en jämn temperatur rakt igenom, vilket leder till härlig krämighet och perfekta ägg. Ångan gör att ägget uppnår den absolut bästa konsistensen, och det är bara den som räknas efter det att ägget väl är inhandlat.
Så här kokar du perfekta ägg med ånga
Löskokta ägg
- Sätt ugnen och välj Full Ånga på 90 grader
- Tillaga äggen i ångugnen i 4 min, därefter är de redo att serveras
Krämiga ägg
- Sätt ugnen och välj Full Ånga på 65 grader
- Tillaga äggen i ångugnen i 45 min, därefter är de redo att serveras
Hårdkokta ägg
- Sätt ugnen och välj Full Ånga på 90 grader
- Tillaga äggen i ångugnen i 9 min, därefter är de redo att serveras
Se andra recept till din ångugn
Kyckling i ugn med kittlande sichuanpeppar
Perfekt ångad röding i ångugn
Krämig potatisgratäng med gyllenbrun yta
Baka saftigare bröd med knaprig skorpa med ånga
Ångad sparris och broccolini
Potatis och purjolökssoppa
Nyttig grönkålssallad med avokado
Somrig potatissallad med färskpotatis
Koka potatis i ångugn
Upptäck mer från Electrolux
-
Recept för ångugn
Här hittar du hälsosamma, smakrika och inspirerande recept för din ångugn.
-
Ugn med ångfunktion
Electrolux ugnar med ångfunktion öppnar upp för nya möjligheter i köket.
-