Koka potatis i en ångugn
Tillagningstid: 30-35 minuter
Portioner: 4
Visste du att du kan tillaga potatis med ånga? Genom att ånga potatis i en ångugn slipper du blöt potatis, vilket den kan bli när den kokas. Hela potatisen får fin struktur och gör att t.o.m. skalet, smakar gott. Genom att mäta potatisens temperatur under tillagningen kan man ta ut den ur ugnen när temperaturen är perfekt.
Att ånga potatis tar ca 20–30 minuter och rekommenderad temperatur är 94–95 grader. Se hur du gör.
Ingredienser (Portioner: 4 st)
- 20 st. Kulpotatisar (små runda)
- Olivolja/smör
- Salt, Svartpeppar
Gör så här:
- Lägg potatisen på perforerad plåt
- Tillaga i Full Ånga på 95 grader i ugnen ca 30 min eller tills att de är mjuka
- Innan servering ringla över fin olivolja eller tillsätt en klick smör, salt & peppar
Se andra recept till din ångugn
Kyckling i ugn med kittlande sichuanpeppar
Ångad lax med citron, sparris och potatis
Baka saftigare bröd med knaprig skorpa med ånga
Krämig potatisgratäng med gyllenbrun yta
Koka ägg – så blir de perfekta
Somrig potatissallad med färskpotatis
Upptäck mer från Electrolux
-
Recept för ångugn
Här hittar du hälsosamma, smakrika och inspirerande recept för din ångugn.
-
Ugn med ångfunktion
Electrolux ugnar med ångfunktion öppnar upp för nya möjligheter i köket.
-