Koka potatis i en ångugn

Tillagningstid: 30-35 minuter
Portioner: 4

Ångad potatis

Visste du att du kan tillaga potatis med ånga? Genom att ånga potatis i en ångugn slipper du blöt potatis, vilket den kan bli när den kokas. Hela potatisen får fin struktur och gör att t.o.m. skalet, smakar gott. Genom att mäta potatisens temperatur under tillagningen kan man ta ut den ur ugnen när temperaturen är perfekt.

Att ånga potatis tar ca 20–30 minuter och rekommenderad temperatur är 94–95 grader. Se hur du gör.


Ingredienser (Portioner: 4 st)

  • 20 st. Kulpotatisar (små runda)
  • Olivolja/smör
  • Salt, Svartpeppar

Gör så här:

  1. Lägg potatisen på perforerad plåt

  2. Tillaga i Full Ånga på 95 grader i ugnen ca 30 min eller tills att de är mjuka

  3. Innan servering ringla över fin olivolja eller tillsätt en klick smör, salt & peppar


Se andra recept till din ångugn

Kyckling i ugn med kittlande sichuanpeppar

Ångad lax med citron, sparris och potatis

Perfekt ångad röding i ångugn

Baka saftigare bröd med knaprig skorpa med ånga

Krämig potatisgratäng med gyllenbrun yta

Ångad sparris och broccolini

Potatis och purjolökssoppa

Koka ägg – så blir de perfekta

Somrig potatissallad med färskpotatis

Nyttig grönkålssallad med avokado

Confiterad potatis med sous vide

Upptäck mer från Electrolux