Potatis- och purjolökssoppa
Genom att ånga grönsakerna i en ångugn innan de mixas koncentreras och bibehålls smaken även när buljongen tillsätts. Soppan får en fantastisk fin smak där både potatisen och purjolöken kommer fram tydligt! Servera gärna med ett nybakat bröd! Se hela receptet här:
Ingredienser (Portioner: 4 st)
- 500 g Potatis (mjölig)
- 1 st. Purjolök
- 1 Knippe timjan
- 2 dl Crème fraiche
- 2 st. Lagerblad
- 5 dl Kycklingbuljong, varm
- 1 msk Vitvinsvinäger
- Salt, Svartpeppar
- Olivolja
Gör så här:
- Dela potatis och purjolöken. Spara den gröna delen av purjolöken till servering.
- Lägg ut potatis och purjolök på en ugnsplåt tillsammans med örter och salt.
- Tillaga i 95 grader Full Ånga ca 20 minuter eller tills potatisen är mjuk.
- Mixa de ångade grönsakerna tillsammans med kycklingbuljong.
- Smaka av med crèmefraiche, vinäger, salt och peppar.
- Skiva den gröna delen på purjolöken tunt, mjukgör i stekpanna hastigt med olivolja och salt.
- Slå upp soppan i skål, toppa med den mjuka purjolöken.
- Avsluta med att ringla lite olivolja.
Se andra recept till din ångugn
Kyckling i ugn med kittlande sichuanpeppar
Baka saftigare bröd med knaprig skorpa med ånga
Krämig potatisgratäng med gyllenbrun yta
Koka ägg – så blir de perfekta
Somrig potatissallad med färskpotatis
Upptäck mer från Electrolux
-
Recept för ångugn
Här hittar du hälsosamma, smakrika och inspirerande recept för din ångugn.
-
Ugn med ångfunktion
Electrolux ugnar med ångfunktion öppnar upp för nya möjligheter i köket.
-