Somrig potatissallad med färskpotatis
Tillagningstid: 20 minuter
Portioner: 4
Så här lagar du en fräsch somrig potatissallad med färskpotatis, tillagad med ångad potatis för en extra saftig och delikat textur. Perfekt för grillfester och picknickar under soliga dagar. Enkelt, läckert och fullt av smak!
Att ånga potatis i en ugn med ånga är ett bra sätt att bevara dess smak men också konsistens och textur. Ångan gör potatisen tåligare så att den inte går sönder när den blandas runt. Passa på att smaksätta potatisen när den är varm för då drar den åt sig ännu mer smak av marinaden!
Ingredienser (Portioner: 4 st)
- 20 st. färskpotatisar
- 2 msk Grovkornig senap
- 12 st. Cornichoner
- 1 st. Schalottenlök
- 2 msk Olivolja
- 1 msk Vitvinsvinäger
- Smörgåskrasse/ätbara blommor
- Salt, svartpeppar
Gör så här:
- Skiva schalottenlöken tunt och slå på vinäger
- Dela cornichonerna på längden
- Lägg potatisen på perforerad plåt
- Ånga potatisen i Full Ånga på 95 grader i ca 20 min eller tills att de är mjuka
- Blanda potatisen med olivolja, senap, cornichoner och smaka av med salt & peppar
- Toppa med smörgåskrasse, schalottenlök och/eller ätbara blommor
Se andra recept till din ångugn
Kyckling i ugn med kittlande sichuanpeppar
Baka saftigare bröd med knaprig skorpa med ånga
Nyttig grönkålssallad med avokado
Koka ägg – så blir de perfekta
Krämig potatisgratäng med gyllenbrun yta
Confiterad potatis med sous vide
Upptäck mer från Electrolux
-
Recept för ångugn
Här hittar du hälsosamma, smakrika och inspirerande recept för din ångugn.
-
Ugn med ångfunktion
Electrolux ugnar med ångfunktion öppnar upp för nya möjligheter i köket.
-