Ingredienser cheesecake
(En cheesecake på 16 cm)
Bas
100 g grahamskex, 2 msk socker, 60 g smör (smält)
Fyllning
500 g cream cheese, 2 msk mjöl, 3 ägg, 4 dl vispgrädde, 1 tsk vaniljextrakt
Gör så här
1) Förbered en perfekt kakbotten
Värm ugnen till 180 °C, mal därefter grahamkexen i mixern till en fin massa. Vår Masterpiece Blender är det perfekta verktyget som gör dina kex till smulor på några sekunder. Blanda smulorna med smält smör och socker, tryck därefter ut blandnigen i en form på 16 cm i diameter. För en knaprig och god botten ska den stå i ugnen i 10 minuter i 180 °C.
Masterpiece Blender ger den mjukaste och mest sammetslena konsistensen på allt från cheesecake-baser till silkeslena soppor.
2) Gör fyllningen
Vispa osten tills den är krämig, tillsätt sedan socker, vispgrädde, vaniljextrakt, mjöl och ägg. Häll 1 dl vatten i botten av ugnen. Vrid vredet till PlusSteam-symbolen, värm ugnen till 180 ℃ och tryck på PlusSteam-knappen. Efter bara fem minuter är du redo att börja baka.
3) Häll i, tillaga och låt svalna
Häll din fyllning i formen och grädda i 15 minuter i 180 °C. Sänk sedan temperaturen till 120 °C i ytterligare 25 minuter eller tills den är fast men med en mitt som inte är fullt så fast. Ta ut den ur ugnen och sätt den på ett galler. Låt den svalna tills cheesecaken har stelnat helt och är slät som siden.
Upptäck mer från Electrolux
-
Köksassistent och matberedare
Våra mångsidiga hushållsmaskiner hjälper dig med allt från bakning till matlagning.
-
Ugn med ångfunktion
Electrolux ugnar med ångfunktion öppnar upp för nya möjligheter i köket.
-
Recept
Hitta inspiration och ta hjälp av våra utsökta recept för att skapa en oförglömlig måltid.