Ingredienser till chokladtårta
(räcker till en chokladtårta som är 16 cm i diameter)
Chokladtårta
3 stora ägg, 80 g socker, 30 g potatisstärkelse, 40 g mjöl, 2 msk kakaopulver, 1,5 tsk bakpulver
Mörk chokladfyllning
2 dl vispgrädde, 90 g socker, 260 g hackad mörk choklad, 30 g smör
Gör så här
1) Gör smeten
Vispa tre ägg med socker i en skål tills sockret har löst sig. Häll smeten i en blender och vispa tills den har blivit tre gånger så hög. Vår köksassistent hjälper dig med vispningen. Sikta därefter ner potatisstärkelsen med mjöl, kakao och bakpulver. Häll ner de torra ingredienserna i äggblandningen. Häll smeten i en rund form på 16 cm i diameter.
2) Ånga gör den saftig
Häll 1 dl vatten i ugnens botten. Vrid vredet till PlusSteam-symbolen och värmen till 180 ℃. Tryck på PlusSteam-knappen och vänta i 5 minuter. Sätt in kakan och låt den stå inne i 25 minuter eller tills kakan är färdiggräddad. Ställ den på ett galler och låt den svalna helt innan du dekorerar den.
3) Gör den släta fyllningen
Låt vispgrädden och sockret koka upp i en kastrull. Häll blandningen över smöret och den hackade mörka chokladen. Låt det stå i två minuter och blanda med en visp tills det är silkeslent.
4) Sätt ihop din skapelse
Skär tårtan i två lika stora delar. Sprid halva fyllningen över den ena tårthalvan. Lägg den andra tårtan ovanpå och sprid ut resten av fyllningen, hela vägen till kanterna. Sätt in tårtan i kylen i ca 20 minuter eller tills fyllningen har stelnat. Njut och glöm inte att bjuda!
Upptäck mer från Electrolux
-
Köksassistent och matberedare
Våra mångsidiga hushållsmaskiner hjälper dig med allt från bakning till matlagning.
-
Ugn med ångfunktion
Electrolux ugnar med ångfunktion öppnar upp för nya möjligheter i köket.
-
Recept
Hitta inspiration och ta hjälp av våra utsökta recept för att skapa en oförglömlig måltid.