Crème brûlée ingredienser
(Räcker till 5 stycken 100 grams portioner)
400 g vispgrädde, 6 äggulor, 80 g socker, 1 vaniljstång (urskrapad)
Gör så här
1) Vispa krämen
Med köksassistenten blandar du socker, grädde, utskrapad vaniljstång och äggulor till en slät smet. Du kan även blanda det för hand. Häll därefter blandningen i ugnsfasta formar.
Vispa och blanda på ditt sätt för bättre resultat. Vår assistent gör de tunga jobben så du får mer tid över till det roliga.
2) Sätt på ugnen
Om man använder ånga för att göra denna klassiker bevarar man vaniljsmaken och konsistensen på krämen. Häll 1 dl vatten i ugnens botten. Vrid vredet till PlusSteam-symbolen, värm ugnen till 120 °C och tryck på PlusSteam-knappen. Nu kan du koppla av i 5 minuter.
3) Ställ in, strö, bränn av
Efter fem minuter, när ugnen har haft tid att justeras, kan du ställa in crème bruléen i ugnen. Låt den vara i ugnen i 30 minuter eller tills krämen är lite bubblig i mitten. Låt den svalna i kylen i minst 3 timmar tills den är fast. Strö socker på toppen och karamellisera genom att bränna av med en brännare. Detta blir en klassiker. Bon appetit!
Upptäck mer från Electrolux
-
Köksassistent och matberedare
Våra mångsidiga hushållsmaskiner hjälper dig med allt från bakning till matlagning.
-
Ugn med ångfunktion
Electrolux ugnar med ångfunktion öppnar upp för nya möjligheter i köket.
-
Recept
Hitta inspiration och ta hjälp av våra utsökta recept för att skapa en oförglömlig måltid.