Lammstek med rosmarin och timjan
Söndagsmiddag
Härligt tillagad lammstek med aromatiska örter gör söndagsmiddagen till en utsökt upplevelse. Doften av rosmarin och timjan kommer att få familj och vänner att samlas kringa bordet och njuta av en läcker smakupplevelse.
Ingredienser (för 4-6 personer)
2 kg lammstek utan ben, 1 matsked olivolja, havssalt, krossad svartpeppar, 10 vitlöksklyftor (med skal), 2 matskedar fransk senap, 6 rosmarinskvistar, 6 timjankvistar, 3 dl kycklingfond, 4 matskedar brunsocker, 1 matsked smör
Så gör du:
1. Rör ner 2 matskedar socker, olivolja, senap, salt och peppar i en stor skål och rör om. Lägg till lammköttet och lägg åt sidan för marinering i 20 minuter.
2. Bind ihop lammsteken med ett kökssnöre. Placera lammsteken, med skinnet uppåt, i en stor ugnsform. Krydda med vitlök, rosmarin- och timjankvistarna, marinad och kycklingfonden.
3. Strö det kvarvarande sockret över lammsteken. Tillaga i ugn på en låg ånginställning i 180°C, tills temperaturen når 54-60°C, i runt 2 timmar och 20 minuter.
4. När lammsteken är klar, häll den kvarvarande köttsaften i en kastrull och häll i 3 dl rödvin. Krydda med salt och svartpeppar. Låt såsen sjuda i 10 minuter. Under tiden kan du hälla lite olivolja och lägga till en matsked smör i en stekpanna, och bryna lammsteken på hög temperatur tills hela utsidan är gyllenbrun.
5. Skär upp köttet i tunna skivor och servera med vinsåsen.
Upptäck mer från Electrolux
-
Ugn med ångfunktion
Electrolux ugnar med ångfunktion öppnar upp för nya möjligheter i köket.
-
Induktionshällar
Ta matlagningen till en ny nivå och hitta en induktionshäll till ditt kök.
-
Recept
Hitta inspiration och ta hjälp av våra utsökta recept för att skapa en oförglömlig måltid.