Ångbakade bullar
Ångbakade bullar
Perfekt ångbakade bullar med en gyllene skorpa – lika färska som från bageriet. Ett perfekt recept för de helgmorgnar då du förtjänar något extra.
För 8 bullar
Tillagningstid: 2 h (inklusive jäsningstid)
Ingredienser
Bullar
4 g färsk jäst
170 g ljummet vatten
250 g mjöl
4 g bakpulver
4 g salt
Gör så här
- Lägg jästen i din Electrolux Explore 7 Blender.
- Häll över det varma vattnet, rör ihop och låt jästen skumma sig.
- Sikta mjöl, bakpulver och salt i mixerns behållare eller i en stor skål.
- Häll vätskan i mjölet och knåda på låg hastighet i 1 min, sedan på medelhög hastighet i 3–4 min tills degen är slät. Om du inte har en mixer kan du knåda degen på en lätt mjölad yta i 10–15 min.
- Lägg degen i en lätt oljad skål och täck med plastfolie. Låt jäsa till dubbel storlek.
- Värm ugnen till 180 °C (200 °C för varmluft) och lägg bakplåtspapper på en plåt.
- Baka ut degen och dela den i 40 g stora portioner. Forma dem till bullar och lägg dem på bakplåtspappret. Låt jäsa i ytterligare 20–30 min.
- Grädda i ca 8 min (med ånga), tills bullarna har svällt upp och är gyllenbruna.
Upptäck mer från Electrolux
-
-
-
Recept
Hitta inspiration och ta hjälp av våra utsökta recept för att skapa en oförglömlig måltid.