Mango chantilly
Mango chantilly
Med den här mangokrämen kan du fylla 12 chouquetter. Den kan också serveras som mousse i glas med färsk frukt. Eller som en fyllning i bakverk, som St Honoré-kaka till exempel, eller i en paj. Du kan även använda den som fyllning i Rum Baba.
Antal portioner: 12 portioner
Tillagningstid: 10 minuter
Ingredienser
4 dl vispgrädde, 1 dl florsocker. 1 g vaniljpulver (inte vaniljsocker), 100 g mangopuré, saften från ½ citron
Gör så här
- Förbered mangon genom att ta bort skalet och kärnan.
- Placera mangoköttet i en skål och kör med mixern.
- Häll i citronsaft efter smak.
- Lägg alla ingredienserna förutom mangon i en separat skål.
- Med stavmixern Masterpiece Blender, vispa tills grädden med florsockret och vaniljen formas till små toppar.
- Lägg krämen i en sprits med medelstor öppning. Tips! Om du inte har en sprits går det lika bra med en plastpåse där du klipper av ena hörnet.
Vin att servera till
Till krämen med chouquetter rekommenderar Le Cordon Bleu mousserande vin. Det som är viktigt i det här fallet är att välja ett vin som matchar sötman. De flesta mousserande viner är Brut, men här vill man ha Dry (“Sec” på franska) eftersom de innehåller 17 - 32 g socker. Det passar perfekt till bakverkets knaprighet utan att krocka med sötman i mangofyllningen. Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore D.O.C.G. in Veneto eller Champagne passar utmärkt. Se till att det serveras kallt i vanliga champagneglas för att njuta fullt av aromen och den krämiga texturen i bubblorna.
Upptäck mer från Electrolux
-
-
-
Recept
Hitta inspiration och ta hjälp av våra utsökta recept för att skapa en oförglömlig måltid.