Pannkakor med rökt lax
Pannkakor med rökt lax
Fluffiga amerikanska pannkakor är en riktig frukostklassiker och med olika tillbehör är det även ett utmärkt tilltugg. Detta recept består även av tunna skivor rökt lax – utsökt!
För 8 personer
Tillagningstid: 30 min
Ingredienser
För pannkakor
230 g mjöl, 2 tsk bakpulver, skal från 1 citron, 2 nypor salt, 6 separerade ägg, 280 g mjölk
Garnering
Rökt lax, dill, crème fraiche, citronsaft
Gör så här
- Blanda mjöl, bakpulver, citronskal och salt i din Electrolux Explore 7 Blender.
- Gör en fördjupning i mitten och tillsätt äggulorna, häll i mjölken och blanda till en jämn smet.
- Blanda äggvitorna med en elvisp i en stor skål tills de bildar mjuka toppar.
- Häll pannkakssmeten försiktigt i skålen med äggvitor (försök bevara så mycket luft som möjligt) tills du uppnår en lätt smet.
- Värm upp en stor stekpanna och pensla lätt med smör.
- Droppa i en sked i den varma stekpannan och tillaga tills den är gyllenbrun på båda sidor, ca 2 min.
- Upprepa steget med resten av blandningen.
- Servera pannkakorna med en klick crème fraiche, garnera med rökt lax, en kvist dill och en skvätt citronsaft.
Kockens teknik
Mera fluff?
Att vispa äggvitorna separat skapar fluffiga pannkakor med en lättare smak
Vin att servera till
Denna klassiska, lyxiga maträtt går utmärkt ihop med ett klassiskt, lyxigt vin: ett traditionellt mousserande vin. Du kanske föredrar en Chardonnay eller Blanc de Blancs från Champagne i Frankrike, Franciacorta från Italien, Storbritannien eller ett svalare klimat i Oceanien, såsom Tasmanien i Australien eller Marlborough i Nya Zeeland. Vinets friskhet och brus ska betona laxens textur samtidigt som det drar ut en del av dess sälta. Tveka inte att servera det i ett tulpanformat snarare än ett flöjtformat eller runt glas, för att njuta av smakernas komplexitet.
Upptäck mer från Electrolux
-
-
-
Recept
Hitta inspiration och ta hjälp av våra utsökta recept för att skapa en oförglömlig måltid.