Julgröt
med sous vide
Ingredienser:
2 dl grötris
6 dl mjölk
20 g smör
2 msk socker
2 nypor salt
1 st kanelstång
Gör så här:
1.Sätt ugnen på ångprogram 100°C
2.Lägg alla ingredienser i en vakuumpåse och försegla.
3.Lägg in påsen på perforerard plåt (i annat fall galler) mitt i ugnen i 45 minuter
4.Ta ut påsen och kläm ihop alla ingredienserna
5.Låt vila i påsen i ca 10-15 min
6.Redo att servera!
Ett tips!
Går utmärkt att göra dagen innan och låta ligga i kylskåpet över natten. Dagen efter värmer du enkelt på med programmet uppvärmning ånga 80°C i 10 minuter.
Upptäck mer från Electrolux
-
-
-
Recept
Hitta inspiration och ta hjälp av våra utsökta recept för att skapa en oförglömlig måltid.