Knäckebröd
Ingredienser:
2 dl mjölk
5,5 dl (300 g) fint rågmjöl
6 msk (40 g) kryddmix (dill, kummin och fänkål)
10 g jäst (färsk)
½ msk (10 g) honung
½ msk (10 g) salt
Gör så här:
1. Blanda alla ingredienser förutom saltet i en bunke och knåda i köksmaskin i ca. 2-3 minuter alternativt ca tio minuter för hand.
2. Tillsätt saltet och knåda i ytterligare en minut.
3. Forma degen till en boll och vik in i plastfilm.
4. Låt degen jäsa i 20 minuter i rumstemperatur. Om det är svalt i köket kan du köra degen på jäsningsprogrammet i din ugn. Sätt då in degen i ugnen i en bunke med kökshandduk över.
5. Kavla ut degen tunt (1-2 mm), sporra/skär ut bitar i önskad storlek och lägg på perforerad bakplåt med non-stick beläggning.
6. Baka i mitten av ugnen på programmet låg ånga 180°C i ca 5 minuter eller tills gyllenbruna.
Upptäck mer från Electrolux
-
-
-
Recept
Hitta inspiration och ta hjälp av våra utsökta recept för att skapa en oförglömlig måltid.