Lussebullar

Ingredienser:

30 g jäst
1 g saffran
2,5 dl mjölk
7,5 dl vetemjöl
1,5 dl dinkelmjöl
½ tsk salt
1,5 tsk kardemumma
1 dl strösocker
1 ägg
180 g smör (rumstempererat)

Sockerlag:
1 dl strösocker
1 dl vatten

Garnering:
1 dl pärlsocker


Gör så här:

1. Värm upp mjölk och saffran till 37°

2. Blanda ner jästen i mjölkblandningen

3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke

4. Häll därefter i mjölkblandningen och ägget

5. Knåda degen för hand tills att den är fin och glansig – du kan använda en bakmaskin men kom ihåg att knåda degen på låg hastighet för att inte överjoba degen.

6. Knåda in smöret lite i taget

7. Lägg degen i en bunke och ställ in i ugnen under en duk, använd jäsningsprogrammet i 40 minuter

8. Mjöla bänken, häll ut degen och kavla tunt

9. Skär degen i ca 1 cm tjocka remsor och och rulla ändarna mot varandra och lägg sedan på en plåt

10. Låt bullarna jäsa 40 minuter i ugnen på jäsningsprogrammet

11. Gör sockerlagen genom att koka ihop strösocker och vatten tills sockret lösts upp. Spara till pensling av bullarna.

12. Baka sedan bullarna på bakningsprogrammet 200° i ca 7 minuter eller till att bullarna är gyllene

13. Pensla med sockerlag och strö över pärlsocker

Upptäck mer från Electrolux

  • Mat som tillagas på spisen
    Matlagning

    Ta matlagningen till nya höjder med våra innovativa produkter.

  • Flera olika köksapparater
    Köksapparater

    Upptäck vårt sortiment av hushållsmaskiner och köksapparater.

  • Bakad blomkål och broccoli i ugn
    Recept

    Hitta inspiration och ta hjälp av våra utsökta recept för att skapa en oförglömlig måltid.