Saffransglass
Ingredienser:
0,5 g saffran
1 msk mörk rom
6 st äggulor
1 dl socker
1 msk glykossirap
2 dl mjölk
3 dl vispgrädde
Gör så här:
1. Mixa ihop alla ingredienser förutom grädde med hjälp av en mixerstav.
2. Häll ner smeten i en vakuumpåse.
3. Tillsätt grädden i vakuumpåsen och förslut.
4. Tillaga på sous vide programmet på 84°C i 25 minuter.
5. Sila av glassmaskinen och kyl ner i isbad under omrörning.
6. Låt gärna glassen vila i kylskåp över natten.
7. Tag ut glassmeten och kör i glassmaskin.
8. Redo att servera, alternativt att frysa in.
Upptäck mer från Electrolux
-
-
-
Recept
Hitta inspiration och ta hjälp av våra utsökta recept för att skapa en oförglömlig måltid.