Pesto på rödbetsblast
Rödbetsblast är mycket näringsrikt och en utmärkt källa till både vitamin A och K. Blanchera dem snabbt och kör dem i mixer med basilika, en vitlöksklyfta, pinjenötter, olivolja och en nypa salt för att göra en mild, utsökt pesto.
Ingredienser
Ger ca. 2,5 dl pesto
1 liter rödbetsblast (de gröna bladen från rödbetorna)
1 dl mandlar, hackade
0,5 dl riven parmesanost
1 vitlöksklyfta, skalad
Saften från ½ citron
1 dl olivolja
Salt
För servering:
Kokt pasta
Riven parmesanost
Så gör du
1. Lägg bladen, mandlarna, parmesanosten, vitlöken och citronsaften i en blender. Mixa tills allt är finhackat.
2. Medan blendern är i gång ska du långsamt hälla i olivoljan tills såsen blir jämn. Smaksätt med salt.
3. Ringla peston över varm pasta och blanda, och servera med riven parmesanost.
Upptäck mer från Electrolux
-
-
-
Recept
Hitta inspiration och ta hjälp av våra utsökta recept för att skapa en oförglömlig måltid.