Pumpa och grönkål med granatäpple
En spännande smakupplevelse
Pumpa är en ingrediens som borde användas mer - dess vackra jordnära och nötaktiga smak är förstärkt med en sötma när den tillagas i en Teppanyaki-panna. För att balansera sötman kan man lägga till grönkål och granatäppelkärnor. En läcker och mättande vegetarisk måltid som smakar extra bra när det är kallt ute.
Ingredienser
2 - 3 msk olivolja
1- 2 msk torkad söt chili
1/4 tsk salt
1 stor knippe grönkål
2 dl granatäppelkärnor
1 färsk rosmarinstjälk
Så gör du
Skala och ta bort fröna från pumpan, skär den sedan i tunna skivor på längden. Lägg pumpaskivorna i den varma Teppanyaki-pannan. Tillsätt lite olivolja, strö över salt och chili och stek på medelvärme.
Lägg till grönkål och rosmarin efter 10-12 minuter och stek tillsammans med pumpan. Tillsätt mer olivolja om så behövs.
Avsluta med att strö över granatäppelkärnor. Servera varmt eller rumstempererat.
Upptäck mer från Electrolux
-
-
-
Recept
Hitta inspiration och ta hjälp av våra utsökta recept för att skapa en oförglömlig måltid.