Den skandinaviska fikatraditionen är något som alla kan njuta av. Använd ångugnen för att höja nivån på dina favoritbakverk
Fikafavoriter
Ånga är utmärkt för söta mjuka kakor, som muffins och sockerkakor. Den hjälper också till att lyfta brödet och ger det den luft som det behöver. Resultatet blir en knaprig yta och ett saftigt inre
Recept: Engelska blåbärsmuffins
Ingredienser till smeten (A)
350 g vetemjöl, 115 g brunt socker, 20 g bakpulver (för söta kakor)
Ingredienser till smeten (B)
2 hela ägg, 200 g blåbär, 370 g standardmjölk, 90 g smält smör
Förberedelse: 15 min
Tillbehör: Individuella muffinsformar av aluminium
Blanda mjöl, socker och bakpulver i en skål. I en annan skål vispar du äggen med mjölk, svalt smält smör och blåbär
1. Häll vätskeblandningen (B) i blandningen med de torra ingredienserna (A) och rör om så att ingredienserna blandas
2. Portionera ut smeten i de smorda muffinsformarna och baka i nedre delen av ugnen
Baka i låg fuktighet vid 170°C i 25–30 min
Baka hantverksmässigt bröd hemma
Baka fantastiskt bröd med en knapptryckning. SteamBake-ugnar använder ånga för att få degen att jäsa snabbt och jämnt och ger luftigt bröd med ett saftigt inre. För att skapa den perfekta touchen införs vanlig torr värme som gör brödskorpan knaprig och gyllenbrun