Lemoncurd

Senast uppdaterad 2024-04-19 14:51

Sätt färg på påsken med en härlig lemon curd! 






Ingredienser:

6 st (100 g) äggulor

1 dl citronsaft

1 dl (100 g) socker

100 g smör (rumstempererat)

 

 

Gör så här:

1. Lägg smöret i en bunke.

2. Blanda äggulor, citronsaft och socker i en vakuumpåse.

3. Vakuumförsegla påsen och tillaga i ugnen på sous vide program på 83°C i 25 minuter.

4. Öppna påsen och häll smeten över det rumstempererade smöret och rör ihop ordentligt.

5. Sila av curden och låt curden komma ner i rumstemperatur.

6. Slå på burk och kyl ned i kylskåpet.

7. Redo att servera direkt eller upp till fem dagar efter, om burkarna är förseglade.

8. Vid servering, toppa gärna med bär efter säsong och smak.

 

Reservdelar & tillbehör
Reservdelar & tillbehör

Beställ originalreservdelar och tillbehör till din produkt från Electrolux och få dem levererade med post snabbt och billigt.