Ånga värmer upp dina matrester utan att torka ut dem, vilket gör gårdagens måltid lika god som när den först tillagades. Det är nu enklare än någonsin att ha en hälsosam livsstil när du har en ångugn i ditt kök. Slösa aldrig mat igen. Electrolux ångugnar har en funktion utformat speciellt för detta ändamål - "Uppvärmning med ånga".
Vad är "Uppvärmning med ånga" och varför ska du använda funktionen?
"Uppvärmning med ånga" är en funktion som möjliggör att du kan värma upp rester. Ångan förhindrar att ytan torkar ut, samtidigt som värmen fördelas skonsamt och jämnt för att maten ska upplevas som den gjorde när den var nylagad.
Funktionen kan användas för att värma upp mat direkt på en tallrik. Du kan värma upp mer än en tallrik samtidigt med olika hyllnivåer.
1. Välj SETTINGS > SPECIALS > STEAM REGENERATING på din ugn
2. Placera din mat i ugnen
3. Basera tidslängden på maten du lagar. Olika rätter tar olika lång tid att bli ordentligt uppvärmda och redo att ätas. Exempelvis kommer fågel och kött att ta längre tid att värmas upp än grönsaker
Tips
- Använd rätt uppvärmningstid baserat på maten du lagar så att du alltid kan njuta av dina rester
- Du kan värma upp en hel måltid med ånga, men det fungerar bäst när maten delas upp i mindre portioner. Istället för att sätta in en hel kyckling i ugnen, så fungerar uppskurna bitar bättre
- Ånga fungerar särskilt bra till rätter som pajer och lasagne. Den tillsatta fukten undviker att göra dessa livsmedel torra eller gummiaktiga, vilket vanligtvis är resultatet av alternativa uppvärmningsmetoder
För mer information om din specifika ugnsmodell, se produktmanualen. Du hittar din produktmanual här.
Nu när du har lärt dig allt som finns att veta om att värma upp rester med ånga, kanske du vill lära dig mer om matlagning med ånga.