Knapriga och näringsrika grönsaker med fyllig smak – en ångugn lagar hälsosam mat enklare och godare
Grön och hälsosam
Varför är det bättre att ångkoka grönsaker? Det är både enkelt, snabbt och hälsosamt att laga grönsaker i en ångugn. Eftersom ångan är konstant går grönsakerna inte sönder så lätt så du slipper till exempel smulig broccoli
Varför är ångkokning hälsosammare? Ångan dränerar inte grönsakerna på smak eller näringsämnen och resultatet är både nyttigare och mer smakrik mat
Här följer tre enkla recept på ångkokning av grönsaker – prova dem och se vilket som blir din favorit!
Blomkål med citron, svartpeppar och oliver
- Bryt sönder blomkålen i buketter och lägg dem i en perforerad ugnspanna.
- Full ånga 100°C i ca 3–5 min, beroende på storlek. (De ska fortfarande vara lite knapriga.)
- Ta ut blomkålen ur ugnen och blanda den med rivet citronskal, citronsaft, krossad svartpeppar, skurna svarta oliver och havssalt i en skål. Servera varm eller kall
Grön sparris med hyvlad parmesanost och olivolja
- Skär av de 3 nedersta centimeterna av sparrisen, skala och lägg dem i en perforerad ugnspanna
- Full ånga 100 °C i ca 2–4 min, beroende på storlek
- Ta ut dem ur ugnen och häll på olivolja, strö över havssalt och avsluta med generösa mängder hyvlad parmesanost ovanpå. Servera varm eller kall
Broccoli med ingefära, soja, jordnötter och sesamfrön
- Bryt sönder broccolin i buketter och lägg den i en perforerad ugnspanna
- Full ånga 100 °C i ca 3–5 min, beroende på storlek
- Ta ut broccolin ur ugnen och blanda med fint riven ingefära, japansk soja, jordnötter och rostade sesamfrön i en skål. Servera den varm
Knaprigt gyllenbruna och med perfekt fuktighet
I SteamCrisp-ugnarna kombineras vanlig värme med ånga för att tillaga din mat så att den blir knaprig och gyllenbrun på ytan men mör och fuktig inuti med näringsämnen och smak perfekt bevarade