Electrolux SensePro®-hällen kommer med en matsensor som mäter temperaturen och säkerställer matens temperatur noggrant. Innan du använder matsensorn för första gången måste du kalibrera den för att säkerställa att temperaturavläsningarna blir korrekta.
Följ dessa steg för att kalibrera din SensePro® matsensor:
1. Sätt matsensorn på kanten av en kastrull med en bottendiameter på 180 mm.
2. Fyll grytan med 1-1,5 liter kallt vatten (åtminstone till miniminivå-markeringen på matsensorn) och placera den på den främre vänstra kokzonen.
3. Välj Inställningar > Matsensor > Kalibrering på displayen och följ instruktionerna på skärmen.
4. Tryck på Start. När kalibreringen är klar visas ett popup-fönster på skärmen.
Bra att veta
- Häll inte salt i vattnet eftersom det kan påverka kalibreringsproceduren.
- Upprepa kalibreringen om du flyttar hällen till en annan plats med en höjdförändring, eller om du byter ut matsensorn mot en ny.
För mer information om din specifika induktionshällmodell, se användarmanualen.
Nu när du har lärt dig hur du kalibrerar SensePro® matsensorn, kanske du vill veta mer om hur du använder din SensePro® induktionshäll.